Kokosov sladkor 450g

Kokosov sladkor 450g

Šifra izdelka: VEFI32
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 10.40€
Brez DDV: 9.50€
Količina:  
   - ALI -   
0 mnenj   0 mnenj   |  Napiši mnenje

Bio kokosov sladkor 350 g

 

Kokosov sladkor se pridobiva iz nektarja kokosovih cvetov. Lahko nadomesti sladkor in sirupe. Kokosov sladkor je primeren za slajenje toplih in hladnih jedi, napitkov ter sladic. Predvsem zaradi nizkega tališča in odličnih lastnosti je zanimiva sestavina pri pripravi slaščic in sladoleda.

100% čist kokosov sladkor brez primesi rjavega trsnega sladkorja, anti-fermentacijskih sredstev in konzervansov.

Kokosov sladkor vsebuje veliko hranilnih snovi in mineralov, kot so kalij, magnezij, cink ali železo ter je naravno vir vitaminov B1, B2, B3, B6 in C. Ima tudi visoko antioksidantno vrednost.

Bio kokosov sladkor vsebuje tudi encime, ki spodbujajo počasnejše sprejemanje sladkorja v krvni  obtok in izkazuje zelo nizek glikemični indeks (GI) z vrednostjo 35. Vrednost nizkega GI je lahko pri živilih največ 55. GI nam pokaže kako hitro se ogljikovi hidrati določenega živila v telesu pretvorijo v sladkor. Kdor je malo pozoren na zdravo prehrano skopo s kalorijami, se zaveda, da je bolje, če je ta postopek čim počasnejši. Z vrednostjo 35 spada kokosov sladkor v kategorijo agavinih sirupov, medu in nekaterih trsnih sladkorjev. Za razliko od drugih vrst sladkorja, počasen vnos energije kokosovega sladkorja povzroči, da zaradi nizkega izločanja inzulina in počasne toda naraščajoče vrednosti krvnega sladkorja ne pride to kratkotrajnega dviga energije, ki hitro izgine, temveč deluje energija sladkorja dolgotrajno izenačeno. 

Zato je kokosov sladkor odlično sladilo za vse, ki se zavedajo pomena zdrave in uravnotežene prehrane, saj olajša nadzor nad težo. V svojo prehrano ga lahko vključijo tudi diabetiki tipa II (Diabetes mellitus), saj dopolnjuje prehrano z nizkim GI.
 
Proizvodnja kokosovega sladkorja se prične, ko lokalni kmetje splezajo na drevesa in navrtajo kokosove cvetove, da bi tako pridobili dragocen nektar. Zrelo socvetje moških in ženskih cvetov se zareže in sok se steka v viseče posode. Dnevno se tako na drevo pridobi tudi do 1 liter soka, vendar le iz enega socvetja, da lahko kokosova palma cveti naprej in na njej zrastejo kokosovi orehi.
Da bi dobili čist nektar brez koščkov cvetov se svež cvetni sok precedijo ter skuhajo v sirup. Tekoča zmes se nalije v veliko posodo, ki se segreva na odprtem ognju. Nastaja kokosov nektar, ki se med neprestanim mešanjem in stepanjem kuha.
Ta izdelek še nima mnenj.

Napiši mnenje


Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo: