Dr. Hauschka

Dr. Hauschka

Dr.Hauschka

Na trgu je vse več ponudnikov naravne kozmetike. Med njimi večina upošteva konvencionalna načela in poskuša narediti le bolj zdrave zamenjave za konvencionalne izdelke, ob tem pa pozabljajo, da naravna kozmetika ni le odsotnost sintetičnih in škodljivih snovi v preparatih. V recepturah preparatov Dr.Hauschka se zares zrcali poznavanje moči narave in fiziologije kože. Dokaz za to je revolucionarni »Eksperiment vrtnica«, ki ga je izvedel Dr. Rudolf Hauschka. Z ritmiziranjem je pripravil prvi vodni izvleček vrtnice, katerega vitalna in zdravilna moč se je ohranila 30 let. Prav v tem je kozmetika Dr.Hauschka še vedno edinstvena in nadaljuje poslanstvo, ki sta ga zasnovala dva največja upornika na področju kozmetike, dr. Rudolf Hauschka in kozmetologinja Elizabeth Sigmund.

Dr.Hauschka je edinstvena kozmetika, ki zrcali moč narave in upošteva naravne ritme ter procese v koži.

 Posebnosti preparatov Dr.Hauschka

•    NEMASTNA NOČNA NEGA zagotavlja nočni počitek in obnovo kože.
•    Obravnava STANJA in ne TIPOV kože.
•    Koži omogoča, da postane in ostane zdrava in normalna.
•    Z neagresivnim čiščenjem z Dr.Hauschka KREMO ZA ČIŠČENJE:
-ne izsušuje,
-ohranja zaščitni maščobni in kislinski plašč kože,
-odstrani odmrle celice brez poškodb kože.
•    Preparati ves dan spodbujajo kožo k delovanju in samoobnavljanju.
•    Ritmiziranje in način priprave preparatov je edinstven na svetu.

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA KOZMETIKO Dr.Hauschka?

•    Posebnosti jo uvrščajo med vodilne certificirane 100-odstotno naravne kozmetike v svetu.
•    Prva in edinstvena nemastna nočna nega v svetu z več kot 40-letno tradicijo.
•    Odraža moč narave in fiziologijo kože.
•    Proizvedena v tovarni zdravil.

V čem se razlikuje od konveniconalne kozmetike ?

 

V zadnjem času se veliko govori o razlikah med konvencionalnimi in naravnimi izdelki.
Ena od vodilnih mednarodnih strokovnjakinj in članic mednarodnega odbora trenerjev za blagovno znamko Dr.Hauschka pravi takole: "Koža ima življenje. Če na kožo damo naftne derivate ji ne dajemo življenja, temveč jo konzerviramo. Če zares želimo, da koža dela, potem potrebuje naravna rastlinska olja. Le ta jo hranijo in spodbujajo k delovanju.
Proizvajalci konvencionalnih izdelkov pravijo, da je tudi nafta naravna snov. Seveda je vse, kar je na našem planetu, naravno, vendar je nafta zelo globoko v zemlji in ni več živa. Je konzervirani ostanek organskega življenja. V njej ni življenjske sile, ki spodbuja življenje. Zanimivo je na treningih opazovati , kako po le nekaj dneh uporabe popolnoma naravnih preparatov koža tečajnic postane drugačna, dobi sijaj, barvo..."

Kljub najbolj dragocenim sestavinam, ki jih uporabljajo pri izdelavi kozmetičnih preparatov, končna cena izdelkov sodi v srednji cenovni razred. V ospredju sta vizija in želja skrbeti za zdravje in lepoto, kar se da narvano. Mnogi ne vedo, da je Wala /podjetje, kjer izdelujejo kozmetiko Dr.Hauschko/ neprofitna ustanova. Ves dobiček vlagajo  le v razvoj. Zato tudi niso pod pritiskom borz ali drugih globalnih mehanizmov, da bi na račun zdravja uporabnikov maksimirali dobičke.

Na trgu je vse več izdelkov, ki bi se radi uvrstili v kategorijo naravne kozmetike. Cene med njimi pa so precej različne.
In kako se naravni izdelki razlikujejo med s seboj?
Najprej je treba ugotoviti ali sploh gre za naravne izdelke. Na trgu je veliko zavajanja, ko izdelke, ki imajo naravnih snovi le za vzorec, predstavljajo kot naravne. Naravni so le izdelki, ki so 100% naravni. Tudi med njimi so lahko velike razlike v kakovosti. Naravni izdelki se razlikujejo po  izbiri uporabljenih rastlin, po njihovi kakovosti. Ni vseeno ali uporabimo škropljene ali umetno gnojene rastline ali takšne, ki so ekološko gojene in ročno obrane. Slednje vsebujejo neprimerno več naravnih antioksidantov, vitaminov in rudnin, ki dajejo večjo moč preparatom. Narediti dobro kremo je veliko več kot zložiti skupaj nekaj rastlin.

POMEMBNO JE OMENITI, DA KOZMETIKA DR.HAUSCHKA V VELIKI MERI PRESEGA STANDARDE BDIH, KER:

  • so vse sestavine vseh izdelkov 100-odstotno naravne
  • ne uporabljajo naravnim identičnih sintetičnih konzervansov in dišav, temveč izključno naravne konzervanse in dišave esencialnih olj
  • izvajajo striktno kontrolo kvalitete vhodnih surovin, vmesnih in končnih izdelkov, ki zagotavlja čistost vseh sestavin
  • imajo vrtovi zdravilnih zelišč Wale certifikat Demetra
  • izdelki niso testirani na živalih in niti po naročilu podjetja Wale tovrstnih testiranj za njih ne opravlja kdo drug.

 

Varnost in učinkovitost dokazujejo tudi:

  • nekatere recepture, ki so danes ostale nespremenjene
  • temeljni vodni izvlečki zdravilnih rastlin, ki so iste kakovosti za pripravo zdravil in kozmetike
  • 40-letne izkušnje uporabnikov po celem svetu
  • dermatološko testiranje na prostovoljcih
  • priporočila zdravnikov, dermatologov, zobozdravnikov, optikov …

 

Poleg naštetega je kozmetika Dr.Hauschka prejela še vrsto nagrad varne kozmetike svetovno priznane neodvisne nemške revije Oeko-Test, ki opravlja testiranja na prisotnost najbolj nevarnih sestavin, kot so ftalati, derivati PEG, sintetični mošus, sporni UV-filtri in podobno.
Deležna je bila tudi vrste nagrad za kakovost, ki jih podeljuje največji svetovni sejem ekoživil in drugih ekoizdelkov BIOFACH.

V tej kategoriji ni izdelkov.